Winea

  Geslacht Merrie
  Predikaat Ster Prok
  Geboortedatum 11-04-2003
  Afstammeling French Buffet x Nimmerdor

  Goed fokkende halfbloedmerrie uit sterke stam.

  Een goed fokkende halfbloedmerrie uit sterke stam. De bloedvoerende merrie Winea komt uit Holsteiner stam 2554. Haar moeder Linea bracht onder meer het Z-springpaard Sancho (v.Corland), het ZZ-springpaard Zanea (v.Marlon) en IBOP-topper Unea (v.Marlon, 86.5 pnt.) die op de stamboekkeuring een recordscore van 95 punten voor het vrij springen behaalde. Bij Stal Luimstra wordt Winea uitsluitend voor de fokkerij ingezet en heeft ze inmiddels zeven nakomelingen gebracht. Haar oudste dochter Elinea (v.Corland) is op driejarige leeftijd ster verklaard met een bovenbalkscore van 80/85, met zelfs 90 punten voor het vermogen.

  Winea’s vader French Buffet xx is één van de weinige volbloedhengsten met zelf uitstekende prestaties op het hoogste niveau in de springsport. Moedersvader Nimmerdor sprong zelf ook internationaal en is vanwege zijn ontegenzeggelijk grote invloed op de sportpaardenfokkerij uitgeroepen tot hengst van de eeuw.

  In 2013 bracht Winea een hengstveulen van Everglade VDL. 

  Winea verwacht in 2018 een veulen van Comthago. Comthago is een hengst afstammend van Comme Il Faut – Carthago – Caretino - Constant. Zijn vader is de bekende Comme Il Faut, een zoon van Cornet Obolensky uit de beroemde merrie Ratina Z. Onder Marcus Ehning presteert de hengst op het hoogste niveau